Resultats de la cerca frase exacta: 374

71. txitxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda del blat de moro per un procés de salivació, usada en algunes regions d'Amèrica llatina com a beguda i com a aliment. [...]
72. gasar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dissoldre un gas (en un líquid), especialment diòxid de carboni (en una beguda). Gasar un vi. Intoxicar amb gas de guerra o gas asfixiant. Gasejar. [...]
73. borratxada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Feta o dita irracional, pròpia de gent beguda.  [...]
74. cassalla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica d'alta graduació i molt seca. [...]
75. marrinxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tabola, gatzara, especialment berenant, fent beguda. Fer marrinxa. [...]
76. sarsaparrella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda no alcohòlica feta a base de sarsa. [...]
77. nèctar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En la mitologia clàssica, beguda dels déus. Beguda deliciosa. Beguda elaborada a base d'una barreja de sucs de fruites polposes, aigua i sucre. Líquid dolç que secreten els nectaris de les plantes, el qual atreu els insectes i els ocells que se'n nodreixen, responsables de llur [...]
78. aromatitzant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que aromatitza. Substància que, aplicada en petita quantitat, aporta una aroma a un aliment, una beguda, un cosmètic, etc., o bé en millora i en reforça l'aroma existent. [...]
79. calmant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que calma. Una beguda calmant. Remei calmant. Emprar calmants. [...]
80. assaborir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gustar lentament (un menjar o una beguda) per sentir-ne bé el sabor. Assaborir una vianda, un vi. Assaborir la música d'una cançó. Assaborir les belleses d'una obra d'art. [...]
Pàgines  8 / 38 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>